barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Rex Gildo - Küsse von dir

Vår dedikerte redaksjonsmedarbeider, Billy Sjøen fra Karmøy, tar oss med på en hygglig, men samtidig tragisk reise i den sentral-europeiske fortiden. Vi stålsetter oss, og lar det stå til med opptil flere slengkyss.

Et tysk stjernefall

Han ser kanskje ut som Tysklands svar på Shakin' Stevens eller Elvis, men ingen overgår Rex Gildo (se bilde) i det stortyske riket. Men denne knallversjonen av Brootherhood of Mans klassiske GP-vinner overgår det meste.

Rex' første tilnavn var Tysklands Fred Astair. Da Bundesrepublik Deutchland fikk TV, så Rex fort en mulighet til danse, synge og spille i gøyale komedier. Som med Elvis var han prisgitt andres låter, men klarte å farve disse på sin unike måte. Ikke minst i forhold til det kombinerte danse-og-syngenummeret der Rex danser, mens sangerinnen Vivi Bach synger om KO-KO-KOPENHAGEN BEI NACHT.

Rex ble dessverre bare 62 år. Like etter at NDR hadde gjort opptak med ham hjemme i Munchen, kastet han seg ut av vinduet. Synd for ham - og oss - var det et uomtvistelig faktum at hans leilighet lå i 4. etasje.

mp3 / txt
nyeste artikkel / artikkeloversikt