barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Helge Borglund og Rita Engebretsen - Cowboyens Avskjed

Hjerteskjærende scener utspiller seg når den norske cowboyen skal ta avskjed med sin trofaste følgesvenn. Vår western-korrespondent Billy Sjøen trer frem fra glemselen, og rir inn i solnedgangen på Karmøy.

Farvel til hesten
Helge Borglund og Rita Engebretsen (se bilde) har gitt oss som samler på norsk kvalitetsmusikk mange gode stunder. Her snakker vi om den briliante jubileumsutgaven av den folkelige storselger-serien "Frem fra glemselen".

Mens Hank Williams er USAs svar på Helge Borglund, er det bare en Rita Engebretsen. Hun gir oss bedre låter og større vokalprestasjoner enn noen andre på planeten Tellus.

Egentlig er det trist at cowboyen tar avskjed. Hva venter ham? Hvor skal han? Hvor venter neste kvinne?

Trailersjåførenes ensomme tilværelse er tidligere skildret med tårer og burgerfett i munnvikene. Men de såkalte landeveiens cowboyer har aldri opplevd det samme som frilansgjeterne i Midtvesten.

Kjøretidsbestemmelser, rapportering til myndighetene og økt globalisering har underminert den moderne cowboyen.

Vi legger også merke til underminering av begrepet "cowboy" per se.

Spaltens redaktører har selv bestilt retten "Cowboysnack" fra en matbod utenfor den gamle hjemmebanen til Sunderland. Hva dette har med det frie liv til hest er verre å forstå, da retten viste seg å inneholde bønner og i beste fall kjøtt. Muligens farse eller rett og slett dyretarmer fra munn-og kløvsyke dyr i aksen Newcastle-upon-Tyne - Gateshead - Hadrians Wall og Dundee?

Dette danner bakteppet til klassikeren fra Borglund & Engebretsen. Ride on, rawhide!

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt