barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Lewis Orkester - Varje gång jag ser dig

Høststormenes tid er innetid. Og hva er vel mer tilfredsstillende enn å oppsøke et svakt parmesanluktende gymnastisk lokale som for en stakket stund er omgjort til en eventyrlig arena for muzak, dans og kanskje ekte kjærlighet?
Svenskene vet dette, og deres dansebandkvelder er søta brors ultimate terapi mot det nordiske mørket. Deres lærdom har heldigvis smittet over grensen, om enn ikke i så stor grad som man kunne ønske. I sannhet må man også si at norske danseband også sliter med å nå sine svenske muzakalske forbilder til knehasene. Ethvert svensk danseband spiller ennå paljettene og tyllskjortene av de fleste av sine norske kolleger.
Som et eksempel på denne muzakstyrken slår vi her til med et bidrag fra det legendariske Lewis Orkester (se bilde). Orkesteret fra Storumans kommun i Västerbotten har gjennom tiår turnert Sverige på langs og Norge på tvers uten det massive kommersielle gjennombruddet. Likevel kjenner vi igjen kvalitet når vi hører det. Denne kvartetten går tydelig utenpå de fleste norske dobbeltnavnsorkester både når det gjelder muzakalitet og innlevelse. Bare synd at orkesteret la inn årene i 2005. De kan få spille i våre gymsaler når som helst. Swing on!

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt