barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Stella Tjøsvoll - Sabbasangen

Supportermusikk med lokalfascistisk profil har alltid hatt en stor plass i redaksjonens kassettsamling. Spesielt når seriestarten kun er måneder unna. Det forteller spaltens ytterst i vest - fotball- og musikk-korrespondent Billy Sjøen fra Karmøy - når han her bidrar til forskningsformidling innen (a)tonal sosialantropologi av ypperste klasse. Stella er et ekte (stjerne)navn - selv på Karmøy. Sjøens musikkfil er konvertert fra kassett til digitale signaler. Dette forklarer (stort sett) alt som gjelder manglende og laber lydkvalitet.

Sabbane Bloody Sabbane

Sabbana har ingenting med jødiske høytidsdager eller produksjon av toalettartikler å gjøre. Det er heller ikke en avlegger av det nå nedlagte belgiske flyselskapet Sabena. Nei, her snakker vi om kjælenavet til fotballaget SK Vedavåg.
Sabbane er laget og Sildaberget er den omreisende, 50 mann store supporterskaren som følger laget i tykt og tynt. Om det er tøffe oppgjør på den legenadariske, men blytunge Hestmyr (Nord - har fostret storheter som Håkon Hestvik m.fl), Skeie / Avaldsnes (forblåst, men ellers flott) eller sjøsyk over Boknafjorden til tette oppgjør mot Hinna FK eller Vaulen IL - det skal ikke stå på Sildaberget.
I år stiller Sabbane til dyst i 3. divisjon avdeling 2. Supertrener Ståle Hetland (se bilde) ble utpekt til årets trener på Haugalandet av den lokale trenerforeningen. Laget vant ni kamper på rad. Vi gratulerer selvsagt.
Gla'musikk har alltid vært trendy i Vedavågen. Hjemmehavn for mange av Vestlandets største fiskebåter, men også med solide forbindelser til det hinsidige (vekkelse, frikirkemiljøer og det beste av amerikansk-protestantiske forbilder). Bedehuset Klippen (de frie evangeliske forsamlinger), og nå en statskirke under bygging sier litt.
Vi føler oss hensatt til maranata og glade cowboys når vi nå presenterer Stella Tjøsvolls (se bilde) oppbyggelige supportersang for nettoppp Sabbane. Her gir hun bakgrunn for hvorfor disse staute karene har slike ferdigheter. Vilhelm Torkellsen, Kristian "Kick" Størkersen og andre lokale stjerner har alltid gitt alt for laget. Som vi får vite i sangen, er hemmeligheten et strengt kosthold basert på sild og poteter. Vi er altså milevis fra Black Sabbaths "Sabbath Bloody Sabbath". Dette er unikt. Så krysser vi fingrene for Sabbanes nye sesong. Come on you reds!

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt