barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Heidi Hauge - En drøm om Nashville

Krigen er her, dere - og våre spesielle frihetsvenner gjennom årtier blir utskjelt på det groveste, mens en diktatorisk bebartet araberkommunist nyter godt av sympati fra Vestens villfarne radikale. Forstå det den som kan... Nåvel. For å prøve å synliggjøre og minne oss alle om det felles verdigrunnlag vi tross alt deler med våre atlantiske brødre, velger vi i dag en sang på norsk der drømmen om USA lever nært og sterkt.

Heidi Hauge kan stå som en representant for den sterke påvirkningskraften amerikansk kultur har hatt på vårt land, særlig etter siste krig da de nå så pasifistiske/sengevætende tyskere måtte jekkes ned et par hakk eller ti. Heidi Hauge er bare en enkel husmor (se bilde), men hun er Norges ukronede countrydronning. Mange vil nok påstå at hun også er Norges westerndronning. Firebarnsmoren fra Skien har solgt mer enn 200 000 plater i Norge på få år, og nå begynner også det store utland (særlig Danmark) å sperre opp øynene for Heidis slepne country- og westernstil.

Sangen "En drøm om Nashville" fra 2002 må sies å være absolutt representativ for denne amerikanskinspirerte artisten. Reflekterer vi utover Heidis personlige drøm, finner vi også den mer universelle drømmen om det forgjettede land. Dette er en drøm som deles av de fleste monoteistisk innstilte folkeslag, det være seg nordmenn, amerikanere eller irakere. Holder vi fast på denne drømmen kan vi kanskje bidra til å bygge bro og forståelse over den kløften som i dag uforståelig nok har kommet mellom store åndsnasjoner. Som Nazareth så klokt sa det på tidlig 70-tall: Dream on!

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt