barx.org presenterer

Muzak für die Massen

The Mavericks - Dance The Night Away

En krig er slutt, Irak er frigjort og både sunni- og shiamuslimer har fått sin gudegitte rett til å plyndre hverandre og demonstrere mot de vantro imperialistene som skjender Baghdads gater. En liten nedtur for amerikanerne, som jo hadde håpet på en litt bedre mottakelse fra de undertrykte mesopotamiere. Særlig president Bush II synes bartefolket kunne vise litt større takknemlighet med tanke på at opptil flere amerikanere faktisk mistet livet i denne rådyre kampanjen. Nåvel.

Bush kan få flere nedturer i tiden som kommer. Både FN, Chirac, Schröder og Bondevik vil nå ha et ord med i laget nå når Irak skal bygges opp igjen og oljen skal tappes av presidentens energikamerater. Aldri fred å få... Hva gjør så George W. når livet går ham i mot? Antakelig reiser han en tur til Camp David-hytten, åpner en Bud light, setter seg i stuen, slenger bootsene på bordet og skrur opp favorittlåten "Dance the Night Away" med countrybandet The Mavericks (se bilde).

The Mavericks er et ekte sørstatsband fra valgopptellingsstaten Florida, der som kjent George W.'s bror Jeb er guvernør. Faktisk spilte bandet på flere av de republikanske valgmøtene i denne delstaten i forkant av valget i 2000. The Mavericks ledes forbilledlig av Raul Malo, en mann med politisk korrekt eksilkubansk bakgrunn. Kombinasjonen av rotekte amerikansk country og heftige latinske rytmer er et av bandets varemerker, og har gitt høye listeplasseringer utover de amerikanske country- & westernlistene. Kanskje blir de irakiske country- & middle-easternlistene neste stopp for de fire cowboyheltene fra Miami og Tallahasee? Dans on!

mp3 / tekst
nyeste artikkel / artikkeloversikt