barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Unit Five - George og Kjell Magne

MFDM trår her til med nok et eksternt artikkelbidrag fra Karmøys sjette største sønn, Billy Sjøen. I noe som må sies å inneholde en bitter og livstrett undertone, er det våre nordnorske andrefavoritters blodferske og tidsriktige storpolitiske muzakinnspill som blir gjennomgått. Muzak er muzak, men politisk korrekthet blir fort slitsomt, selv om det her kommer fra medlemmene i Unit Five (ex. Tass).

From Gokk with Møkk

Unit Five (se bilde) regnes - vel og merke ifølge deres egen hjemmeside (www.unitfive.no) - fortsatt som "en av Norges storheter innen pop og rock".

Bandet er oppløst, men Tore Hansen & co innrømmer likevel at de har begått over 130 konserter etter den tid.

Fristelsen til å tjene litt mer penger har derfor drevet den pengegriske frontmannen til å skrive noen nye låter over en porsjon brun lapskaus og nordlandspils på lektorenes stamsted i Hammerfest.

Uten særlig oppstyr kom den nye CDen "Langt til Hollywood med Hurtigruta" i januar, der Hansen kaster seg ut i samfunnskritikk - med perspektiv fra hjørnebordet på lektor-kafeen i nord.

Fra å nøre opp under den ramsalte dyrkingen av det nordnorske seperatistbehovet (Æ e nordlænding æ), fyrer han nå opp en regjeringskritisk låt med et transatlantisk perspektiv.

I rusletempo med tids(u)riktig komp rir Tore H inn i solnedgangen med låten om George (W. Bush) og Kjell Magne (Bondevik).

Sporet er naturlig nok avslutningssporet på den nye CDen. Måtte det bli det siste vi hører fra den kanten av landet. Unit Five ble årets band i Det Nye 1979. De burde vært fornøyd med det.

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt