barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Terje Tysland - Din Jævel

I et lett anfall av vårslapphet har vi trålet internettet etter analysemateriale til denne muzaksvisken signert trønderock-ikonet Terje Tysland (se bilde). Selvsagt beklagelig, men spaltens utrettelige sisyfoser kommer nok sterkere igjen. Uansett: Hva skal vi stresse etter når særlig skribenten på Tyslands offisielle nettsted til fulle mestrer MFDM-sjargongen (se nedenfor)?

Trekkspill for galleriet?

"Tåler vi en ny runde trønder-cajun fra en sutre-syngende Terje Tysland som fremdeles kan bite?," spurte freidige VG retorisk da denne platen ble lansert for noen år siden. "Ja visst!", var selvsagt svaret. Tyslands episk-eminente skildring av et ublidt møte med politiet etter en av konas grillfester er blitt en sann klassiker. Tysland ble i nokså fuktig tilstand kjørt i fyllearresten og for sin oppførsel måtte han sone noen dager i fengsel. Samme dag som han kom ut lanserte han sitt nye album (se bilde), der vi her presenterer tittelsporet. Tittelen er selvsagt myntet på politietatens oppførsel under nevnte fest. Ifølge Tyslands tekst hadde politiets utsendte ikke akkurat oppført seg smidig. Sannsynligvis har historien to sider, men politiet har valgt ikke å kommentere Tyslands tekst. MFDM har tidligere nevnt denne tildragelsen i vår artikkel 55.

Mer om Terje??? Fra http://www.terjetysland.no har vi hentet følgende: Terje har i 25 år gledet og begeistret publikum over det ganske land med uttallige konserter, klubb- og dansejobber og nærmere 20 plater og CD-er. Og i de fleste norske familier finner man et medlem som har et forhold til en av Terjes låter, skjønt... i mange familier knives både mor, far, sønn og datter om hvilke av Terjes låter som er de beste fra hans lange og store produksjon, og det sier jo noe om populariteten. Men om Terjes karriere med den unike plateproduksjonen og konsertene er en av landets mest fargerike, kommer man nok ikke bort fra at også Terjes liv nok har vært preget av en slags tilsvarende fargerik og mosaisk vandring og søken på godt og vondt. Noe som igjen har lagt grunnlaget for hans fandenivoldske og samfunnsengasjerte tekster opp gjennom årene. For Terje er rabulisten, den konservative sosialisten, den neoliberale radikalisten, det mature barnet, den oppfarende pedagogen, den livsnytende asketen, tenkeren og livsnyteren i en og samme person. Og da må det bare gå litt skeivt innimellom, og at dette sammensuriet av en livsstil nok har ført Terje opp i stry mang en gang, skal ikke stikkes under en stol eller andre steder, for den saks skyld. For det meste er unektelig selvvalgt og da kan man lett havne på dagspressens- og den kulørte ukepressens forsider med oppslag som har fått de siste hårene på Terjes hode til å reise seg mang en gang. Men uten denne noe uvørne livsstilen, ville neppe Terje Tyslands musikk og tekster sett dagens lys, og mangt et gullkorn ville ha vært tapt for alltid. Så Terje - Vi takker for at du er den du er og alt du representerer." Vi kunne antakelig ikke sagt det stort bedre selv! Bælj on!

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt