barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Brotherhood Of Man - Save Your Kisses For Me

Det er atter en vår, atter tid for atter en Grand Prix-finale! Muzakkonkurransen, som nå går under den offisielle betegnelsen Eurosong har i sannhet gitt redaksjonen en solid back-katalog å fråtse i. Denne gangen tar vi spranget tilbake til slengbuksenes og den synkoperte dansemusikkens gullæra - et mentalsprang tilbake til den solide finalen som ble arrangert i Congresgebouw i Den Haag i 1976. Konfransieren var den nederlandske platesjarmøren Corry Brokken (som for øvrig er den nåværende formannen i den nasjonale nederlandske Eurosong-juryen). Det 32-mann store orkesteret ble stødig og kyndig ledet av komponist-, arrangør- og orkesterlederlegenden Harry van Hoof.
Det ble britenes vår denne våren. Hele Europa nynnet på Save Your Kisses For Me, og bidraget fikk full pott fra både Sveits, Israel, Belgia, Hellas, Spania, Portugal og selvsagt Norge. Kun de forutinntatte og kuede irene vendte tommelen ned for det anglosaksiske sjarmørfremstøtet. I 1976 vant Storbritannia sin 3. av i alt 5 Grand Prix-seire til nå.
Kvartetten Brotherhood Of Man (se bilde) skulle bli de forente kongedømmers svar på ABBA, men akk - slik ble det ikke. Etter massiv suksess med den her presenterte vinnermelodien ble bandet forvist til et innbringende, men lite kunstnerisk påaktet messeliv. Å bli dyrket på Momarkedet er greit nok, men disse flotte imperieungdommene hadde fortjent bedre. Coverlåtene tok raskt over repertoiret, og i dag er det symptomatisk at en dobbel samle-CD avsluttes med en udelt laber versjon av muzaksvisken Rivers of Babylon... Men det herværende muzakalske høydepunktet lever i høyeste grad ennå. Oden som priser den uslokkelige kjærligheten til et lite barn er både betagende og rørende. Save on!

mp3 / tekst
nyeste artikkel / artikkeloversikt