barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Arios - Du var så Ung

MFDM er velsignet med trofaste lesere, men også med trofaste gjesteskribenter. Midt i journaliststreiken tar freelanceskribenten Billy Sjøen fra Karmøy her frem nok et ess fra en velfylt kortstokk. Myten om dansebandfenomenet som en typisk østlandssyssel blir slående tilbakevist med denne muzakalske referansen fra vår nordligste kulturperiferi.

Dansebandfeber fra Finnskogen til Finnmark

Plateselskapet Seljebakken Records & Media har potensial til å bli det nye Motown. For her er ambisjonene store. Hjemmesiden opplyser at de "hovedsaklig et plateselskap som skal jobbe med plateutgivelser i Finnmark."

Dansebandet Arios ble etablert høsten 1998. Arios-grunderne Pål Olsen og Bjarne Berg fikk med seg Gunnar Wirkola (ikke lett å spille trekkspill etter Wirkola...), fordi bandet hadde bruk for en habil trekkspiller som ikke hadde ødelagt deler av hjernen gjennom mange år på Titanofestivalen.

"Du var så ung" er hentet fra bandets første CD. Ikke la deg lure av den klassiske innpakkingen og den trege takten. Her venter du ikke forgjeves. Legg for eksempel merke til den subtile trekkspillbruken som ligger perfekt plassert i lydbildet. Hold ut. Tre minutter og tretti sekunder har sjelden gitt deg større utbytte.

Ifølge bandet er deres største slager låten "Livets egen sti", som nådde en imponerende 18. plass i NRKs Årets Danselåt-konkurranse. Arios regner seg selv som et hardtarbeidende orkester, og allerede to år seinere var de tilbake med mesterverket "Bomiboo". Tittelen skal visstnok henspille på et uttrykk som ofte brukes på Hedmarken når det er tid for siste runde med bestillinger i baren.

For spesielt interesserte følger her en liten biografi om personene i bandet (sitert fra hjemmesiden). Se opp - Arios kan bli mer kjent enn a-ha....

Pål Olsen - keyboard og vokal
Pål har drevet med musikk i 15 fra da han startet med skolekorps. Pål har som mange musikere også vørt med på mange små band under skoletiden og har til og med også hatt gleden av å hente besteforeldrenes gamle radio i fra et mørkt kott og benyttet den som en forsterker. Pål er også engasjert i skolekorps enda men nå som dirigent og instruktør. Og prøver febrilsk å trene på saxofonen på hver musikkøvelse med skolekorpset. Pål liker alt som har med knapper og styrer stort sett alt fra mixer til keyboard, og vet som regel alltid hvor de enkelte kablene skal puttes.

Bjarne Berg - rytmegitar og kor
Bjarne Berg er en av de gamle gutta som har drevet i gamet i godt over 35 år. Han har vært med i gamle band i fra Alta som Stringboys, Sissen og gjenget. Bjarne har også en Rolling Stones fan inni seg, og kan av og til lire av seg en god gammel låt under øving. Bjarne er ikke en teknologiens mann, derfor sverger han til en gammel Fender og en enda eldre "Session" forsterker, og det finnes ikke verken fuzz eller andre effekter lydbildet hans. Det sies at han har en liten effektboks fra Zoom i kofferten, men den blir aldri pakket ut.

Gunnar Wirkola - trekkspill og kor
Gunnar er i slekt med en viss hopper i fra Alta. Han har også drevet med musikk i mange, mange år. Gunnar er "nesten" alltid i god humør, og prøver han seg med å være litt sur, så setter de andre han på plass. Gunnar har en forkjærlighet til trekkspill og bålkos i fjæra, noe som kan resultere i at trekkspillet kan bli glemt igjen nede ved vannkanten når det har blitt for mye kaffe og karsk. Gunnar liker ikke utskeielser og det mest heavye han kan tenke seg er en låt i fra Roland Cedermark.

mp3
nyeste artikkel / artikkeloversikt