barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Billy Ray Cyrus - Achy Breaky Heart

I 1992 solgte honky-tonken Billy Ray Cyrus (se bilde) mer enn ni millioner eksemplarer av debutalbumet sitt "Some Gave All". Tittelkuttet henspiller på Vietnamkrigen, et noe betent og dyrekjøpt utenrikspolitisk eventyr som aldri blir glemt. Eller blir det det? Våre amerikanske venner er vel fremdeles nokså utenrikspolitisk aktive - om enn i andre regionale settinger, men fremdeles med et noe høyt kostnadsnivå.

Nåvel! Når Billy Rays-album i tillegg ble toppet av monsterhiten "Achy Breaky Heart", var sørstatsidolets pensjon og posisjon sikret. Låten bragte både country- og westernmusikken ut til nye lyttergrupper. Nycowboyer verden over stabbet i 1992 rundt og rundt på dansegulvet med Billy Rays bittersøte hymne i øregangene. Sangens popularitet kom nylig til uttrykk da The International Linedance Society i 2003 kåret sangen til beste begynnerlåt når unge fremadstormende, bakadstormende og tilsidestormende cowboylærlinger skal å lære seg linedance.

Hva skjedde så med Billy Ray - Kentuckys nye håp? Tja, han forsvant mer eller mindre i dragsuget av sin egen suksess. "Achy Breaky Heart" var vanskelig å følge opp. Et par oppfølgerplater gav kun mindre kommersiell suksess, på tross av at Cyrus flyttet til Nashville, Tennesee for å legge seg opp mot den definerte country- og westernmalen. Han har også prøvd seg som skuespiller med kun begrenset hell. For de av oss som ønsker en ny storhit fra Billy Ray er det bare å håpe på at Irak-krigen kanskje kan trigge hans talent igjen. I mellomtiden anbefales et internettbesøk til Cyrus' offisielle fanklubb, der relevante bønner kan legges igjen på hjemmesidens PrayerBoard. Redaksjonen håper på et mirakel. Pray on!

mp3 / tekst
nyeste artikkel / artikkeloversikt