barx.org presenterer

Muzak für die Massen

Gluntan - Te' Dæ / Schwabadaba Ding Ding

Enkelte artister gjør MFDM-redaksjonens arbeid til en lek. Gluntan (se bilde) har ferdig tilrettelagte presseskriv som alle kan gjøre seg nytte av. Skrivet er svært velskrevet. Vi sakser følgende:

"I 2005 har Gluntan vært langs hver en veg i 40 år! I løpet av disse årene har bandet utgitt 36 LP/MC/CD produksjoner. Siden starten i 1965 har bandet opplevd mange oppturer. Den største oppturen desidert, var da bandet mottok Spellemannpris for live-CD'en "I levandes live" i 1998. Endelig fikk Gluntan anerkjennelse fra Musikk Norge.

Det er mange kuriøse "rekorder" å ta av:
· Slitt ut 6 bandbusser
· Spist tilsammen 3 tonn pølser
· Kjørt buss rundt ekvator 8 ganger (utrolig når en tenker på hvor få spillejobber det er i det området)
· Spilt tilsammen sammenhengende i 5 år
· Når en legger alle platene/kassettene etter hverandre, når de fra Trondheim til Alvdal

Midt i mars 2002, lanserte Gluntan ny CD - den første studioproduksjonen på 8 år! "Flaks" har fått fin omtale fra mange aviser/NRK/lokalradioer. Rundt halvparten av materialet er signert Bengt Åge Nordbakk.I januar 2003 ble "Flaks" nominert til Spellemannsprisen 2002.

Gluntan jubilerer i 2005. Gluntan endelig voksen - 40år. Hele 2005 blir en lang feiring som hele landet skal få ta del i. Fra sør til nord og fra øst til vest. Gluntan har alltid hatt som mål å besøke plasser i den innerste fjordarm, til små bygder i grissgrendte strøk.

Fra Gluntan ble plateartister i 1968, var det EMI som ga ut platene. Vi er glade idag for å si at vi er tilbake til moderselskapet. Neste år vil DDE og Gluntan være hovedsatsningsområdet til EMI av plateselskapets norske artister. EMI vil utgi en "best of"-cd med de 40 beste sangene. Blant disse vil det befinne seg 7-8 nye sanger. Deriblant "Schwabadaba Ding Ding" og "Aill`t æ villa ha" som allerede har hatt plasseringer på Norsktoppen og som ofte er med i NRK`s "Danseband Jukeboks". Disse melodiene ble sendt ut på single til radioer i Norge, Sverige og Færøyene. "Best of" cd vil bli markedsført på TV2 i beste sendetid i tillegg til aviskampanjer.

Neste år vil Gluntan ha ferdig en bred presentasjon av mange kjente og kjære Gluntansanger til sitt publikum. På hvert arrangement blir det gjenhør med de mest kjente av de iallt ca 300 sangene som er spilt inn. Dette blir nostalgi på høyt plan.

Gluntan er idag:
BENGT ÅGE NORDBAKK, sang gitar. Har lagt flere alen til bandets vekst med sin dype røst. Kommer fra Namsos. Sunget i Gluntan siden våren 1997.
DAGFINN ELLEFSEN, bass, kor. Har vært med siden 1988. Kom i sin tid fra Bugges Firo. Bosatt idag utenfor Trondheim.
TOR GUNNAR STOKKE, trommer. Har vært i bandet siden 1992. Bosatt i Klæbu.
ROBERT RYAN, sologitar, kor. Siste skudd på stammen.Tok over sologitarjobben etter Frank Robert Helden og overbeviser stort. Bosatt på Hovin i Gauldal.
ARILD FØLSTAD, synth., orgel, trekkspill. Talentfull tangentspiller fra Lundamo.
ØYSTEIN MIHLE, gitar, sang. Har vært med siden 1967! "Rockebestefar" kalt av pressen. Fra Trondheim.
En utsøkt blanding av "gamle" og nye musikere. 5 fra Sør, og 1 fra Nord Trøndelag."

Ikke så mye mer å si fra redaksjonens sisyfoser. La oss gyve, ikke for hverandre, men løs på tonefølget. Vi har plukket ut to av våre favoritter. Den nye sterke "Te' dæ'" fra 2002 (se tekst), og den nyinnspilte coverklassikeren "Schwabadaba Ding Ding" fra tidlig 70-tall (se flamsk tekst). De gamle er ennå eldst, og vi gratulerer med jubiléet på det varmeste! Glunt on!

mp3 | tekst | mp3 | tekst
nyeste artikkel / artikkeloversikt